Jak Tandyr pec funguje? 

Přímo na dně tandyr pece se zatopí dřevem . Díky použitému materiálu se ve stěnách pece akumuluje velké množství tepla (teplota vzduchu v samotné peci dosahuje až 450°C), které se v dobře izolované peci udrží několik hodin. Samotné pokrmy se připravují buď na vnitřních stěnách pece (tradiční chléb tandyr roti, tandyr naan a další), nebo se zavěsí do prostoru pece napíchané na rožni. Takovýmto způsobem se připravuje např. světoznámé kuře tandyr.

Velice doporučujeme z naší nabídky dokoupit příslušenství, které usnadní Vaše grilování

Rozdíl mezi pečením v Tandyr peci a tradičním grilováním

Hlavním rozdílem při přípravě masa oproti tradičnímu grilování je fakt, že připravovaný pokrm je vystaven rovnoměrnému žáru ze všech stran – není třeba nic otáčet, maso je hotovo mnohem dříve, nevysouší se a zůstává fantasticky šťavnaté. Například tradiční kavkazský jehněčí šašlik připravený v tandr peci je zážitek, na který opravdu jen tak nezapomenete.
Tandyr pec jako součást vaší zahradní kuchyně

Pokud toužíte po možnosti připravovat tímto originálním způsobem vynikající pokrmy pro sebe a své přátele, máme pro vás dobrou zprávu. Rodinná firma VESTIDO nabízí tandyr pece jako další prvek vaší zahradní kuchyně. Součástí dodávky tandyr pece je samozřejmě i zaškolení v jejím užívání, včetně přípravy několika klasických receptů jako např. pečení šašliku chleba Roti, kuře atd. Neváhejte kontaktujte nás– rádi Vám poskytneme nezávaznou konzultaci.

Největší předností pece je výsledek
Díky jeho konstrukci jsou všechna jídla šťavnatá a s jinde nedosažitelnou chutí.

Vlastně pečete-grilujete-udíte zdravě! Žádné toxické materiály, pouze přírodní dřevěné uhlí. Díky možnosti nepřímého grilování se vyhnete odkapávání šťáv z masa do ohně a zabráníte tak vzniku nežádoucích zplodin. Vaše pokrmy tak budou nejen chuťově vynikající a voňavé, ale i zdravotně nezávadné.
V keramickém grilu tandyr lze připravit všechny druhy pokrmů výtečné chuti, od předkrmů, přes hlavní jídla až po zákusky. Skvěle připravíte nejen steaky, ale i celé krůty či ryby a zrovna tak upečete pizzu, koláč nebo bramborák.
Jídla se připravují nejen nad žhnoucím dřevěným uhlím, ale hlavně žárem z rozpálené keramiky . Výjimečná šťavnatost a aroma dřevěného uhlí (často v kombinaci s vůní přidaných dřevěných štěpků) jsou zárukou skutečného gastronomického zážitku.

Kuře, koláč, biftek? Nač čekat? Upečte vše naráz! Velkou výhodou keramické pece je žár nakumulovaný v plášti a proto i častým otvíráním grilu neztrácíte pracovní teplotu a jeho výkonnost.
Gril TANDYR je velmi vstřícný ke svým uživatelům, což je dobrá zpráva i pro naprosté začátečníky. Pec - gril TANDYR není jako většina jiných grilů v létě náhradoudomácí kuchyně, ale jak naši zákazníci zjišťují, keramická pec je naopak zařízením, kterou v kuchyni nemají. Proto v ní připravují celoročně a např. vánoční krůta je z ní daleko šťavnatější a chutnější.

PŘIPRAVOVÁNÍ ZELENINY ZÁROVEŇ S OSTATNÍMI JÍDLY

Maso, klobásy, drůbež. Brambory . Kukuřice může být neoloupaná. Rajčata, papriky, cukety, lilky – pokapané olejem, okořeněné. Stejně tak i houby, cibule
VÝHODY TANDYRU OPROTI JINÝM GRILŮM?

Za prvé a především: tandyr je uděláno z nově vyvinutých keramických materiálů . Jeho silné keramické stěny zadržují a zároveň vyzařují žár, který v nich cirkuluje, tak rovnoměrně, že nepotřebujete žádné otáčecí zařízení, abyste získali perfektně připravená jídla. Plášť je z vysoce odolné keramiky s neomezenou životností. Za druhé: jídla připravená v TANDYRU vypadají a chutnají lépe! Jen minimálně se sráží, zůstávají šťavnatá a aromatická. Kovové grily vedou žár přímo skrz maso, které se více sráží a vysušuje. TANDYR udržuje šťavnatost, příprava je rychlejší a grily nereziví. .
VÝHODY OPROTI VODNÍM GRILŮM-UDÍRNÁM:

Vodní gril je vyroben z kovu a používá buď uhlí nebo elektřinu. Nevysušování jídla se snaží vyhnout použitím pánve s vodou uvnitř grilu-udírny. Vodní udírna je velmi pomalá – může to trvat 12 – 24 hodin vyudit krůtu nebo šunku. TANDYR připraví krůtu či šunku za několik hodin bez použití zašpiněné vodní pánve a Vaše jídla zůstávají šťavnatá a nevysušená. TYNDYR nepotřebuje složité čištění, protože je samočisticí! V porovnání s vodní udírnou spotřebuje jen velmi dřeva a produkuje minimálně popela.
VÝHODY OPROTI PLYNOVÝM GRILŮM:

Většinou, když se zeptáte majitele plynového grilu na jeho největší výhodu, řekne, že je to rychlé uvedení do chodu. Víc mu sice chutná vůně dřevěného uhlí, ale jen kdyby byl gril na dřevěné uhlí rychlejší… TANDYR nabízí to nejlepší: Zapálení a připravenost k vaření je srovnatelné s plynem. Nicméně největší výhodou je, že maso se méně sráží, všechna jídla mají úžasnou chuť a aroma. TANDYR jak griluje tak i udí. Steaky připravené na TANDYRU …….. úžasné ….. !!!